Wie is Bianca

Mijn naam is Bianca van Luxzenburg-Brouwers, geboren op 25 oktober 1977. Mijn roots liggen in Landgraaf. Ik ben getrouwd met Stefan; een prachtig mooi mens en voor mij een rots in de branding. Wij zijn verrijkt met de wonderlijke geschenken: onze dochter Noa (2007) en onze zoon Jesse (2009).

Na een aantal jaren werkzaam geweest te zijn in verschillende pedagogische settings, ben ik bij de komst van onze kinderen een aantal jaren ‘full-time’ moeder geweest. Begin 2014 koos ik voor het pad van de yoga. Mijn eerste yogalessen verzorgde ik gedurende 2 jaar in een sportschool. In september 2017 opende ik mijn eigen yogapraktijk Yoga Surya Namaskar Voerendaal.

Creativiteit, spiritualiteit en in beweging zijn – zowel op lichamelijk als op geestelijk niveau – zijn belangrijk voor me. Onder spiritualiteit versta ik dit: Bewustzijn en liefde ontwikkelen en de moed hebben om te groeien aan aardse levenslessen. Het allermooiste voor mij op dit pad van bewustwording, is om pure en echte verbindingen aan te gaan, vanuit liefdevolle aandacht en naar vermogen. Met mijzelf en alles om mij heen.

Dit alles tot in de materie vormgeven is een volgende stap. Door middel van yoga, schilderkunst, klank (onder andere zingen, harp, piano, gitaar en klankschalen) en teksten schrijven en door daadwerkelijke stappen van groei te zetten, manifesteert zich dat wat in mij bewust wordt, van binnen uit naar buiten, in een tastbare vorm. Hoe mooi en fijn, want dan kun je ermee werken!

Nog een stap verder is om deze groei, welke steeds voortduurt, en welke een tastbare vorm heeft gekregen, in liefdevolle verbondenheid te delen met mijn medemens. Dit is de hoogste uitdrukking van ‘Dharma’: om je talenten in te zetten ten dienste van je medemens, ten goede van het Groter Geheel.

Opleidingsachtergrond:

  • Het Leven Zelf, ten alle tijden op het juiste moment en op de juiste plek (oneindig)
  • Propedeuse Creatieve Therapie Muziek, Hogeschool Zuyd in Sittard (1997)
  • HBO – opleiding Pedagogiek, Fontys in Sittard (2002)
  • Yoga Opleidingen Limburg in Sittard (2016)
  • Bijscholing module ‘Yoga voor ouderen en mensen met bewegingsbeperking’ (2018)
  • The Core Play en Behond Flexibility (2021)
  • Bekkenbodemtraining via SUN (2023)
  • 5 elementen Qiyo bij White Tiger Qigong; Qigong, yoga en meridianenleer gebundeld (2024)
  • Studie zang en piano ´ZenZang´ bij Yvonne Nijsten sinds jaren