De Yogavorm

De yogavorm die ik geef is HATHA YOGA. Verder ontwikkeld tot een authentieke stijl. Bij Hatha Yoga gaat het om het samenbrengen van complementaire krachten in jezelf tot een samenwerkend geheel. Zoals BALANS tussen kracht en ontspanning. Tussen lichaam en geest.

Ik nodig je uit om kracht te ontwikkelen, maar het is geen yogastijl waar je aan één stuk doordramt. Ik vind de BEWUSTWORDING die je erbij hebt essentieel, op fysiek en mentaal vlak, als ook je adembewustzijn en je energiestroom. Hetgeen als vanzelf een impuls zal geven aan je spirituele groei. Daarom is de ACTIEVE BEWEGING net zo belangrijk als momenten van STILLE LIEFDEVOLLE AANDACHT VOOR JEZELF.

Ik nodig je uit om het beste uit je zelf te halen op meerdere lagen, maar presteren is niet belangrijk. Niet hechten aan resultaat en de waarde zien van het onderweg zijn. Het liefst met toewijding. Er is plek voor iedereen, met en zonder bewegingsbeperking, fit en niet fit. Jong en oud. En alles wat ertussen zit. Je mag je EIGEN UNIEKE ONTWIKKELINGSWEG gaan.

Ik geef acht weken ‘dezelfde’ yogaserie. Dit biedt de kans om van het nadenken hoe het gaat, naar het voelen te gaan. En om te groeien. Zodoende leer je voeling te krijgen met wat de yoga allemaal bij jou in beweging brengt.

Ik neem je iedere week mee in een THEMA tijdens de yogales. Waardoor de yogahoudingen op een DIEPERE LAAG tot leven komen. Ik deel alleen dat wat ik zelf doorvoeld heb, me in heb verdiept en waar mijn hart warm van wordt. Anders breng ik het niet. Het thema kan een INSPIRERENDE handreiking zijn VOOR JE EIGEN LEVEN.

Uniek: Aan het eind van de yogalessen, verzorg ik een LIVE MUZIEKUITVOERING of een geleide meditatie. Dit wordt door de yogaleerlingen als een traktatie ervaren.

‘Bianca’s Harpsong’, een voorbeeld van een uitvoering voor een eindontspanning.
Met HARP en ZANG. EIGEN MUZIEK.

Mensen geven mij vaker terug dat de yogalessen ALLESOMVATTEND zijn. Dat de yoga voorbij de yogamat gaat, omdat het bruikbaar is voor in hun dagelijks leven.

Mensen noemen het magisch wat voelbaar is in de yogalessen. Een bewustzijnsveld van een dieper weten opent zich. Het ervaren van wie jij IN JE ESSENTIE bent kan zomaar ontstaan.

Quotes:

Het enige waar het om gaat en uiteindelijk overblijft is liefde”

Yoga betekent verbinden. Welke verbindingen maak jij?”